Όταν το όνειρό σου κλείνει 1 χρόνο…

στις

Μπορεί όλοι μας να διαφέρουμε, αυτό είναι που μας κάνει ξεχωριστούς, ο ένας από τον άλλο. Έχουμε διαφορετική εμφάνιση, διαφορετικά ύψη και μεγέθη, διαφορετικό χρώμα. Ακόμη και εσωτερικά έχουμε διαφορετική προσωπικότητα, σκέψεις, ιδέες, φιλοσοφία και τρόπους συμπεριφοράς. Αλλά από μικρά παιδιά, μέχρι και τώρα που μεγαλώσαμε λίγο-πολύ, έχουμε όλοι μας κάτι κοινό. Να κάνουμε όνειρα! Είναι ένα από τα πιο κοινά μας χαρακτηριστικά και δεν μπορεί κανένας να μας τα πάρει. Το δικαίωμα να κάνουμε όνειρα και πολλές φορές να τα κυνηγάμε να υλοποιηθούν.  Έτσι και εγώ (σαν μικρό παιδί, τουλάχιστον ακόμη μέσα μου) όπως και εσείς, πριν ένα χρόνο (Ποοο ρε φίλε, πέρασε κιόλας ένας χρόνος ε;) έκανα ένα όνειρο μου πραγματικότητα! Δεν ήταν ένα όνειρο της στιγμής, ήταν ένα όνειρο που από 5 χρονών είχε δημιουργηθεί στο κεφάλι μου. Και απλά έγινε μια έμμονη ιδέα και ένας στόχος, σε βαθμό που πολλοί από τον περίγυρο μου είχαν βαρεθεί να το ακούν! Έως ότου σε μια αναπάντεχη στιγμή ,ο φίλος και συνεργάτης μου Αντώνης, μου πετά την ατάκα «..θα κάνουμε ένα μπαρ εμείς ρε μαλάκα;..» η απάντηση ήταν «..εννοείτε ρε.. ας το κάνουμε..» και έτσι και έγινε. Εμπειρία λίγη, λεφτά ακόμη πιο λίγα αλλά διάθεση μεγάλη, όρεξη και ένας στόχος! Τον στόχο αυτό τον ονομάσαμε «ΦΑΜΠΡΙCΑ», το εργοστάσιο παραγωγής χαμόγελων και πολλών ιστοριών. Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές στην δημιουργία του αλλά έγινε και κλείνει 1 χρόνο!Αν άξιζε; Αν και υπήρξαν πολύ μυστήριες και δύσκολες στιγμές ( στην Ελλάδα ζούμε..) μπορώ να πω καταφατικά ΝΑΙ. Μέσα σε ένα χρόνο βίωσα και βιώσαμε όλη η ομάδα απίστευτες στιγμές. Και λόγο της ομάδας και των περιστάσεων αλλά και εξ αιτίας όλων αυτών των υπέροχων ανθρώπων που πέρασαν για να δουν και να γευτούν το όνειρο μας!

Συνεχίζοντας, επειδή είναι ένα από τα σημαντικότερα κείμενα που έχω γράψει, όχι μόνο εδώ αλλά γενικά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω με τον τρόπο μου μερικά άτομα για τον 1 χρόνο της ΦΑΜΠΡΙCΑς.

Κατ’αρχήν τον Αντώνη:xronos tca

Ο άνθρωπος που με «μπρίζωσε» και το κάναμε, ένας τυπάς που αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος θα με είχε σαπίσει στο ξύλο και θα έφευγε (διότι δεν μπορείς να με αποκαλέσεις τον πιο ήρεμο άνθρωπο) αλλά αυτός κάθισε υπομονετικά και με άντεξε. Με ιδέες που πολλές φορές δεν ταιριάζουν με τις δικές μου και από όσο φαίνεται αυτό είναι καλό διότι με την συγχώνευση και των δύο βγαίνει κάτι ωραίο. Με μεγάλες γνώσεις στην μουσική και πια και στον καφέ ( μέχρι και πρωτιά σε διαγωνισμό με mocktail πάει να πάρει, δεν θα πω κάτι παραπάνω για αυτό, ξέρει αυτός). Το μεγαλύτερο ευχαριστώ για όλο αυτό και για πολλές ακόμη υπέροχες ή και δύσκολες στιγμές.

 

Τον Αλέξανδρο:

xronow alekos_FotorΈνας από τους πιο εξυπνάκηδες, είρωνες, κρύο χιουμορίστα (βλέπε Σεφερλή, Στάθη Ψάλτη, Μουστάκα, Χάρη Κλινν στο κακό τους), μπαοκτση και χονδρό (ποτέ δεν θα φύγει η κοιλία και το ξέρουμε και οι δύο) ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Που πήγε και έσπασε το πόδι του πριν ανοίξουμε. Που σε πολλές περιπτώσεις ήταν το βάλιουμ, ο άνθρωπος νερό για να σβήνει φωτιές και να δίνει ιδέες. Αυτός που όταν έλεγε αυτό θα γίνει έτσι, γινόταν έτσι ρε παιδί μου (αν ήθελες, ας έκανες διαφορετικά). Και ένας τρομερός φίλος. Μπαοκ.

 

 

Η Άννα:xronos anna_Fotor

Αν υπάρχει ένα άτομο στο μαγαζί που χωρίς αυτό το μαγαζί θα ήταν ένα μάτσο χάλια, ασυμμάζευτο, βρόμικο, ακατάστατο. Αυτό είναι η Άννα! Ο ακρογωνιαίος λίθος αυτού του χώρου, η μαμά του μαγαζιού. Που χωρίς μιλιά, μόνο δουλειά και ένα τρομερά γλυκό χαμόγελο τα έβγαζε και τα βγάζει όλα πέρα. Ένας άνθρωπος που είναι τιμή μας που τον έχουμε μαζί. Ευχαριστώ…

Ο Παναγιώτης:

xronow kwttas.jpg

Ο Κώττας, Ο chicken. Ένας τελειομανής τυπάς, ολίγον τι ξερόλας, νευρικός στην δουλειά του (αν δεν ταιριάζαμε δεν θα συμπεθεριάζαμε), με μεγάλο ταλέντο σε αυτό που κάνει και τρομερά εξελίξιμος. Ένα παλικάρι που είναι από τους καλύτερους συνεργάτες που είχα ποτέ μέσα στο μπαρ (και εσένα κύπριε), με πολλά μαλώματα, διαφωνίες, νεύρα.. Αλλά! Δημιούργησε μερικά από τα καλύτερα cocktail που έχω δοκιμάσει ποτέ (το ξέρετε και οι ίδιοι σας). Ένας άνθρωπος που θα έκανε και έκανα τα πάντα. Επίσης τρομερό σούργελο  και συμπαραστάτης σε ξεσαλώματα και κραιπάλες, εντός και εκτός ΦΑΜΠΡΙCΑ.

Ο Μένιος:

xronos meniow.jpg

Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω για σένα. Πιο μεγάλο παπατζή στην Δράμα από σένα δεν έχω γνωρίσει, και οι κοινωνικές συζητήσεις σου είναι σεμινάριο για τις γιαγιάδες στα χωριά. Αλλά «αδερφέ μου..» είσαι ένα χαρισματικό άτομο γιατί η δουλειά που έβγαλες και το γέλιο που χάρισες, θεωρείται απερίγραπτο. Καλή σταδιοδρομία στην μαγειρική σου (ακόμη πιστεύω ότι θα φας κάνα τηγάνι στο κεφάλι).

 

 

Ο Τέο:

xronos teo.jpg

Ξέρω θα θυμώσεις, αλλά εγώ θα τα πω. Ρε φίλε, είσαι αργός, νευρόσπασμα (σαν εμένα) και θέλεις τα πράγματα να γίνονται με τον τρόπο σου. Άλλα είσαι τιτίζης, θέλεις αυτό που κάνεις να βγαίνει τέλειο και είσαι από τα άτομα που έχουν αποδείξει ότι νοιάζονται για αυτόν τον χώρο. Οπότε δεν μπορώ να πω τίποτα λιγότερο από ευχαριστώ. Άσε που είσαι αυτός που κάνεις τον καφέ μας ωραίο, και χωρίς καφέ το μάτι δεν ανοίγει!

Ο Νέλλος:xronos nellos.jpg

Είσαι βλαμμένο. Πιστεύω αυτή η φράση τα λέει όλα! Ένας άνθρωπος που έχεις τόσο ενέργεια που πραγματικά πιστεύω ότι ακόμη και στον ύπνο σου κινείσαι. Τρομερές μουσικές, μπορείς να κάνεις τον κόσμο ότι θες καθώς παίζεις. Και είσαι ένα άτομο που σπέρνει χαρά παντού. Δεν ξέρω τι άλλο να πω.. Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Είσαι αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του χώρου και μου αρέσει πολύ αυτό. Δεν θα σου πω ευχαριστώ, θα σου πω ότι έχω 8 κιλά ginger για σένα δώρο.

Ο Μάριος:xronos marios.jpg

«Ρε φίλλλλε..» είσαι και εσύ ένα από τα σημαντικά κομμάτια αυτού του χώρου. Ένας πολύ καλός συνεργάτης, με μεγάλη ευγένεια και ήθος προς τον κόσμο. Ένα από τα άτομα που στηρίχθηκα στην αρχή και με έβγαλε ασπροπρόσωπο. Ξέρω, «δουλεία σου». Σε ευχαριστώ πολύ..

 

 

 

 

Η Βασούλα:

xronos vasw_Fotor

Δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιδραστικό (ούτε πυρηνικός αντιδραστήρας) και επαναστάτης (μέχρι και τσε θα τρόμαζε δίπλα σου) από αυτό το άτομο. Αλλά ένα από τα πιο έξυπνα, εργατικά, που αγαπάνε αυτό που κάνουν, με πάρα πολλές ικανότητες άτομα που έχω γνωρίσει στην ζωή μου. Thanks sis

 

 

 

 

Ο Παντελής (ακα dj bazil):xronos panrelis

Τι να πω, η εμπειρία σου σε αυτούς του χώρους μεγάλη. Η γνώση σου σε αυτό που κάνεις ακόμα πιο μεγάλη. Δεν γίνεται μετά από τόσα χρόνια να έχεις την ίδια καύλα για μουσική όσο ένας 20χρονος, δεν γίνεται. Και όμως στην δική σου περίπτωση είναι έτσι.Είναι τιμή μου που είσαι σε αυτόν τον χώρο και μας συνοδεύεις με τις μουσικές σου επιλογές. Όλως περιέργως, αν και σοβαρό άτομο, γουστάρεις την βλακεία και την τρέλα μας. Thanks man.

Το Μαράκι:xronos maraki.jpg

Στην αρχή πίστευα ότι στόμα έχεις αλλά μιλιά μηδέν. Μια ήρεμη και γλυκύτατη παρουσία. Η συνέχεια δεν ήταν αυτή που περίμενα, άρχισες να μιλάς για αρχή, σε ότι και αν χρειαστήκαμε ήσουν παρών και είναι πολύ ευχάριστο που συνεχίζεις και εξελίσσεσαι. Χαίρομαι πολύ που σε έχουμε μαζί μας. (Και δεν πρόκειται ποτέ να σε νευριάσουμε, αυτό σου το υπόσχομαι)

 

 

Η Νατάσα:

xronos natasa.jpg

Έιμεθα  συγκλονισμένοι που έχουμε μια αριστοκράτισσα  στον χώρο μας. Ένα αθλητικό δαιμόνιο, που με πείσμα και εγωισμό γραπώθηκε και πρόσφερε πολλά σε αυτόν τον χώρο. Ένα από τα άτομα που κάλλιστα μπορούν να πάρουν πολλοί παράδειγμα και να δουν ότι αν θες να καταφέρεις κάτι τρόποι υπάρχουν.

 

 

Ο Δήμος:

xronos dimos.jpg

Ένα σκεπτόμενος άνθρωπος που έχει καταφέρει να βγάλει εις πέρας πολλά πράγματα στην ζωή του, και αυτό τον τιμά παααααάρα πολύ. Αλλά σε εμάς τον πιάνει ο παλιμπαιδισμός! Έχει κάνει ένα σκασμό κόσμο να γελά, από εμάς μέχρι όποιον άνθρωπο έχει σερβίρει.Επίσης η σοβαρότητα δεν είναι ένα από τα δυνατά του σημεία, αλλά εμάς μας αρέσει. «γιου φακιν πουστ». Μπράβο σου ρε φίλε.

Ο Γιάννης:

xronos giannis.jpg

Ένας τυπάς που τον είχε ξεχάσει και ο θεός στην Μυτιλήνη και ξαφνικά θυμήθηκε ότι έχει και μια οικογένεια να τον δει κάτι χρόνια. Ε; Είπε να γυρίσει! Και χώθηκε στην μπάρα μας. Μυστήριο χιούμορ (αν δεν τον ξέρεις, τον περνάς και για σχιζοφρενή), θέλει τον χρόνο του (σε νησί ήταν το παιδί, διαφορετική η προσαρμογή εκεί). Αλλά ένα τρομερό παλικάρι που απολαμβάνω να δουλεύω μαζί και πολύ καλός στην δουλεία του ( σε περίπτωση που δεν έχετε δοκιμάσει cocktail από τα χεράκια του). Ευχαριστώ μαν.

 

 

Το Κατερινιό:

xronos katerinio

«Που σαι μωρέ Κατερινιοοο..» Λίγα θα πω, χαμόγελο κρεμάστρα (δεν φεύγει ποτέ), δεν πίνει καθόλου (να ξέρεις μας πίστεψαν) και πολύ ήσυχο κορίτσι ( και εδώ μας πίστεψαν). Σε ευχαριστώ

 

 

 

 

 

Ο Κωστής:

xronos kostis.jpgΞα.. Είσαι σαν την άδικη κατάρα (είσαι και 2 μέτρα ρε παιδί μου). Τόσο ήσυχος που η λέξη σιωπή θορυβεί δίπλα σου. Αλλά, ένα από τα πιο εργατικά άτομα, σκεπτόμενα που νοιάζεσαι για αυτόν τον χώρο τόσο πολύ όσο εγώ. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για αυτά που έδωσες και ας πήρες λίγα.

 

 

 

Η Λάουρα:

xronos laura_Fotor

Ο θεός την έκανε γυναίκα κατά λάθος, όχι λόγο προτιμήσεων, αλλά λόγω συμπεριφοράς. Μια μικρή και σύντομη ομιλία είναι αρκετή για να αντιληφθεί κάποιος ότι αυτή η γκόμενα δεν σηκώνει πολλά. Πάρα ταύτα έχει προσφέρει πολλά και έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτόν τον χώρο. «Ω(ρ)αια».

 

 

 

Ο Κασάπ φυσικά:

Το εργαλείο, ο μελλοντικόςxronos kasap.jpg ιντερνετικός ντίλερ, ο άνθρωπος που δεν καταλαβαίνει κακουχίες, με κορμί από ατσάλι και πο… ως εκεί. Αδερφέ είσαι τρομερός και στην δουλειά σου και σαν άνθρωπος και χαίρομαι πάρα πολύ που σε γνώρισα και συνεργάζομαι μαζί σου και από τα πολλά και θα αρχίσω να κεκεδίζω.. και φτάνει..

 

Ένα σπέσιαλ θενκς:

Στον γκεστ αστροπελέκι Μπάφα, το ομορφόπαιδο μας και απεσταλμένο στην Ρόδο Σταύρο και  τον Πακιστανό μου φίλο Νούλη για την βοήθεια τους μέσα στο μπαρ. Και οι τρεις είστε τρομεροί φίλοι, συνεργάτες και συνάδελφοι. Δεν έχω λόγια να πω κάτι άλλο.

Στην Σουζάνα. Την κομμώτρια και τρελοκομείο του μαγαζιού για τα όσα πρόσφερε και θα προσφέρει.

Στους Νικογλάρε και Μύτη για τις μουσικές τους που πλαισίωσαν αυτόν τον χώρο με τόσο ωραίο τρόπο.

Στον Παναγιώτη, την δάφνη, τον Παύλο, την Νένη που βοήθησαν από την αρχή για να στηθεί αυτός ο χώρος

Στον Χαλάτση, την Ελένη, την Ιωάννα, τον Φιλιππάκο που βοηθούν και με την παρουσία τους ομορφαίνουν αυτόν τον χώρο.

Και τέλος αλλά όχι τελευταίους, όλους εσάς που πλαισιώσατε τον χώρο με την παρουσία σας, δείχνοντας τον ενδιαφέρον σας για αυτό που κάνουμε ανταμείβοντας μας με τρομερά χαμόγελα. Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη τις καρδιάς μου όλους και εύχομαι κάθε μέρα που περνά να σας κάνουμε ακόμη πιο χαρούμενους (όσο δύσκολοι και αν είναι οι καιροί)

Υ.γ. 1) Αν ξέχασα κάποιον συμπαθάτε με

Υ.γ. 2) Οοοο..Οοοο..Οοοο..Οοοο

Με αγάπη και εκτίμηση

Φυσεκίδης

Θεόφιλος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s